Du behöver
- 1 deciliter vetekross
- 1 ½ deciliter vatten
- 1 paket jäst, 50 gram
- 50 gram smör
- 5 deciliter mjölk
- 2 teskedar salt
- 1 matsked strösocker
- 3 deciliter grahamsmjöl
- 8 deciliter vetemjöl Garnering
- Grahamsmjöl
Gör så här
Koka vetekross och vatten i en kastrull i 10 minuter, koka på svag värme under lock. Låt vetekrosset svalna helt.
Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt degvätskan bli fingervarm.
Tillsätt lite av degvätskan till jästen, rör så att jästen löser sig. Tillsätt resten av degvätskan, vetekross, salt, socker, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet.
Arbeta till en kladdfri deg. Jäs övertäckta i 30 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den något. Dela i 20 jämnstora bitar. Forma till bullar och kavla ut dem till runda kakor, 10 cm i diameter.
Lägg på bakpappersklädda plåtar. Nagga med gaffel och strö på grahamsmjöl. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 10 minuter. Låt svalna under bakduk på ett galler.