Du behöver
- 1 stor aubergine
- ½ tesked salt
- 1 ½ matsked olivolja
- 1 röd paprika
- 1 gul eller orange paprika
- ½ röd chilifrukt
- 1 rödlök
- 2 vitlöksklyftor, rivna
- 3 matskedar tomatpuré
- 400 gram krossade tomater
- 1 burk konserverade körsbärstomater, 400 gram
- ½ matsked paprikapulver
- ½ matsked malen spiskummin
- 2 matskedar grönsaksfond
- 1 ½ deciliter vatten
- 1 förpackning valfria bönor, t ex blandade vita bönor
- 1 matsked honung
- 3 matskedar finhackad persilja
- 1 tesked salt
- 1 kryddmått svartpeppar Servering
- Pasta
Gör så här
Riv auberginen grovt. Fördela på en bricka och strö saltet över. Låt stå i ca 5 minuter. Häll av vätskan.
Hetta upp oljan i en kastrull och stek auberginrivet under omrörning.
Kärna ur och tärna paprikorna. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och hacka löken.
Vänd ner paprikor, lök, chili, vitlök och tomatpuré i kastrullen. Rör om och låt puttra i 3–4 minuter.
Tillsätt krossade tomater, körsbärstomater, kryddor, fond och vatten. Sjud på svag värme i 10–12 minuter.
Skölj bönorna noga, låt rinna av. Vänd ner med honung, persilja, salt och peppar.
Servera med pasta.