Chili con aubergine

I vår goda chili con aubergine ersätter auberginen färsen. Vill du laga chili con carne kan du istället för auberginen steka cirka 400 gram valfri färs.


4 portioner

Du behöver

  • 1 stor aubergine
  • ½ tesked salt
  • 1 ½ matsked olivolja
  • 1 röd paprika
  • 1 gul eller orange paprika
  • ½ röd chilifrukt
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 3 matskedar tomatpuré
  • 400 gram krossade tomater
  • 1 burk konserverade körsbärstomater, 400 gram
  • ½ matsked paprika­pulver
  • ½ matsked malen spiskummin
  • 2 matskedar grönsaksfond
  • 1 ½ deciliter vatten
  • 1 förpackning valfria ­bönor, t ex blandade vita bönor
  • 1 matsked honung
  • 3 matskedar finhackad persilja
  • 1 tesked salt
  • 1 kryddmått svartpeppar
  • Servering
  • Pasta

Gör så här

1

Riv auberginen grovt. Fördela på en bricka och strö saltet över. Låt stå i ca 5 minuter. Häll av ­vätskan.

2

Hetta upp oljan i en kastrull och stek auberginrivet under omrörning.

3

Kärna ur och tärna paprikorna. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och hacka ­löken.

4

Vänd ner paprikor, lök, chili, vitlök och tomatpuré i kastrullen. Rör om och låt puttra i 3–4 ­minuter.

5

Tillsätt krossade ­tomater, körsbärstomater, kryddor, fond och vatten. Sjud på svag värme i ­10–12 minuter.

6

Skölj bönorna noga, låt rinna av. Vänd ner med ­honung, persilja, salt och peppar.

7

Servera med pasta.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top