Kikärtsgryta med sötpotatis

Kikärtor, blomkål och sötpotatis utgör basen i denna goda gryta.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Tips!

  • Gör en sallad på krispiga salladsblad och strimlad kål.
  • Servera gärna grytan med de indiska bröden papadam eller naan. Bröden hittar du på hyllan med asiatiska produkter i välsorterade mataffärer. 

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 blomkål
  • 2 sötpotatisar
  • 2 matskedar matolja, t ex rapsolja
  • 1 matsked finriven färsk ingefära
  • ½ grön chili, finhackad
  • 1 matsked gurkmeja
  • 1 burk kokosmjölk, ca 400 ml
  • 3 kaffirlimeblad, kan uteslutas
  • Salt och svartpeppar
  • 1 burk kikärtor, ca 400 gram
  • 2 matskedar finhackad persilja eller färsk koriander
  • Servering
  • Kokt basmatiris
  • Sallad
  • Mango chutney

Gör så här

1

Skala och finhacka lök och vitlök. Dela blomkålen i mindre buketter, skär även stammen i mindre bitar. Skala och dela potatisen i mindre bitar.

2

Hetta upp oljan i en gryta och fräs löken med ingefära och chili i några minuter tills löken fått lite färg.

3

Tillsätt sötpotatis, gurkmeja, kokosmjölk och kaffirlimeblad. Krydda med salt och peppar. Koka upp och sjud under lock i 10 minuter. Lägg i blomkålen och sjud tills grönsakerna mjuknat.

4

Häll av spadet från kikärtorna och tillsätt dem i grytan tillsammans med örterna. Låt allt bli varmt.

5

Servera grytan med nykokt ris, sallad och mango chutney.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top