Tips!
- Gör en sallad på krispiga salladsblad och strimlad kål.
- Servera gärna grytan med de indiska bröden papadam eller naan. Bröden hittar du på hyllan med asiatiska produkter i välsorterade mataffärer.
Du behöver
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 blomkål
- 2 sötpotatisar
- 2 matskedar matolja, t ex rapsolja
- 1 matsked finriven färsk ingefära
- ½ grön chili, finhackad
- 1 matsked gurkmeja
- 1 burk kokosmjölk, ca 400 ml
- 3 kaffirlimeblad, kan uteslutas
- Salt och svartpeppar
- 1 burk kikärtor, ca 400 gram
- 2 matskedar finhackad persilja eller färsk koriander Servering
- Kokt basmatiris
- Sallad
- Mango chutney
Gör så här
Skala och finhacka lök och vitlök. Dela blomkålen i mindre buketter, skär även stammen i mindre bitar. Skala och dela potatisen i mindre bitar.
Hetta upp oljan i en gryta och fräs löken med ingefära och chili i några minuter tills löken fått lite färg.
Tillsätt sötpotatis, gurkmeja, kokosmjölk och kaffirlimeblad. Krydda med salt och peppar. Koka upp och sjud under lock i 10 minuter. Lägg i blomkålen och sjud tills grönsakerna mjuknat.
Häll av spadet från kikärtorna och tillsätt dem i grytan tillsammans med örterna. Låt allt bli varmt.
Servera grytan med nykokt ris, sallad och mango chutney.