Du behöver
- 2 gula lökar
- 2 paprikor, gärna gul och röd
- 2 tomater, gärna plommon
- 4 msk olivolja
- 3 sardeller
- 1 dl kärnfria oliver
- Nymalen svartpeppar
- Flingsalt
- 1 msk hackad oregano
- 150 g getost 1 stor sats pajdeg
- 5 dl vetemjöl
- 175 g smör, kylskåpskallt
- 5-6 msk iskallt vatten
- 1,2 tsk äppelcidervinäger Garnering
- Finstrimlat skal av ½ citron
- Oreganokvistar och blad
Gör så här
Pajdeg: Mät upp mjöl och tärnat smör i en matberedare monterad med kniv. Kör till en smulig massa. Häll i vattnet och vinägern under tiden som maskinen går. Kör tills degen formas till en boll.
Skala och strimla löken. Kärna ur och strimla paprikorna. Skiva tomaterna.
Fräs löken i ca hälften av oljan i en stekpanna ca 3 minuter. Tillsätt paprikan och fräs i ca 3 minuter. Tillsätt sardellerna och fräs tills de smälter, ca 3 minuter. Blanda i oliverna. Peppra. Ta upp det frästa på en tallrik.
Fräs tomaterna i resten av oljan och blanda med paprikaröran. Smaka av med peppar och flingsalt och låt kallna. Blanda i oregano.
Kavla ut pajdegen på mjölat bakplåtspapper från mitten till kanterna till en rundel, ca 30 cm i diameter. Lägg den med pappret på en plåt.
Lägg den kalla fyllningen varvad med smulad getost i mitten av rundeln och bred ut degen till en fyrkant. Spara en ca 6 cm bred kant runt fyllningen. Vik kanten över fyllningen.
Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 30 minuter.
Garnera med citronskal och oregano. Strö över flingsalt och peppra.