Du behöver
- 4 kycklingfiléer
- 100 g färskost med vitlök och örter
- 4 soltorkade tomater, strimlade
- 8 basilikablad
- 8 skivor bacon
- Salt, svartpeppar
- Smör till stekning Pestokräm
- 2 dl crème fraiche
- ½ dl grön pesto Gnocchisallad
- 50 g flagad mandel
- 1 kruka färsk basilika
- 1 ½ dl riven parmesanost
- ½ dl olivolja
- ½ dl vatten
- 500 g färsk gnocchi
- 250 g plommontomater, delade
- 100 g sockerärtor, nykokta, i bitar
- 100 g grön sparris, nykokt, i bitar
- 1 ½ dl småbladig sallad
Gör så här
Skär ett längsgående snitt i kycklingfiléerna. Bred ut färskosten i fickan. Lägg i soltorkade tomater och basilika.
Linda baconskivor runt kycklingen. Salta och peppra runt om. Bryn kycklingen i smör tills den fått fin färg.
Flytta över filéerna till en smord eldfast form. Stek vidare strax under ugnens mitt i 225 grader i ca 20 minuter.
Pestokräm: Blanda ingredienserna och förvara svalt.
Gnocchisallad: Mixa mandel, basilika, parmesan, olivolja och vatten, gärna i matberedare. Smaka av.
Koka gnocchin enligt anvisningen på förpackningen.
Blanda gnocchin med mandelkrämen. Blanda med övriga ingredienser. Låt allt bli varmt i en stekpanna.
Skiva kycklingen. Lägg upp salladen på tallrikar och lägg på kycklingen. Toppa med pestokrämen.