Fylld kycklingfilé med gnocchisallad

Kycklingfilén är både baconlindad och färskostfylld. Servera med ljummen gnocchisallad.


4 portioner

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • 100 g färskost med vitlök och örter
  • 4 soltorkade tomater, strimlade
  • 8 basilikablad
  • 8 skivor bacon
  • Salt, svartpeppar
  • Smör till stekning
  • Pestokräm
  • 2 dl crème fraiche
  • ½ dl grön pesto
  • Gnocchisallad
  • 50 g flagad mandel
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 ½ dl riven parmesanost
  • ½ dl olivolja
  • ½ dl vatten
  • 500 g färsk gnocchi
  • 250 g plommontomater, delade
  • 100 g sockerärtor, nykokta, i bitar
  • 100 g grön sparris, nykokt, i bitar
  • 1 ½ dl småbladig sallad

Gör så här

1

Skär ett längsgående snitt i kycklingfiléerna. Bred ut färskosten i fickan. Lägg i soltorkade tomater och basilika.

2

Linda baconskivor runt kycklingen. Salta och peppra runt om. Bryn ­kycklingen i smör tills den fått fin färg.

3

Flytta över filéerna till en smord eldfast form. Stek vidare strax under ugnens mitt i 225 grader i ca 20 minuter.

4

Pestokräm: Blanda ingredienserna och förvara svalt.

5

Gnocchisallad: Mixa mandel, basilika, parmesan, olivolja och vatten, gärna i matberedare. Smaka av.

6

Koka gnocchin enligt anvisningen på förpackningen.

7

Blanda gnocchin med mandelkrämen. Blanda med övriga ingredienser. Låt allt bli varmt i en stekpanna.

8

Skiva kycklingen. Lägg upp salladen på tallrikar och lägg på kycklingen. Toppa med pestokrämen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top