Du behöver
- 125 g rumsvarmt smör
- 1 ¼ dl strösocker
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 ägg
- 5 dl glutenfri mjölmix, t ex Sempers White flour mix Rabarber- och hallonsylt
- 200 g rabarber
- 100 g hallon
- 150 g syltsocker
Gör så här
Rabarber- och hallonsylt: Skär rabarbern i tunna skivor och lägg den i en kastrull tillsammans med hallon och syltsocker.
Värm på medelvärme sam- tidigt som du rör. Höj temperaturen något och låt sylten koka i 6-7 minuter. Mixa sylten med en stavmixer.
Blanda smör, socker, bakpulver, vaniljsocker, ägg och glutenfri mjölmix till en deg. Plasta in degen och lägg den i kylen i 30 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord (använd glutenfri mjölmix) och rulla ut till en lång längd. Dela degen i 22 jämnstora bitar. Rulla varje till en boll och lägg i pappersformar.
Gör en fördjupning med pekfingret i varje degboll och lägg i en klick sylt (det kommer att bli sylt över).
Grädda rabarber- och hallongrottorna mitt i ugnen i 175 grader i 16-17 minuter, de ska få lite färg. Låt svalna på plåten.