Rabarber-och hallongrottor

Här har vi blandat rabarber i hallonsylten till de goda småkakorna. Rabarber- och hallongrottorna är glutenfria och går bra att frysa in.

Tillagningstid: 25 minuter + 30 minuter i kyl + 17 minuter i ugn
22 stycken

Du behöver

  • 125 g rumsvarmt smör
  • 1 ¼ dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 5 dl glutenfri mjölmix, t ex Sempers White flour mix
  • Rabarber- och hallonsylt
  • 200 g rabarber
  • 100 g hallon
  • 150 g syltsocker

Gör så här

1

Rabarber- och hallonsylt: Skär rabarbern i tunna skivor och lägg den i en kastrull tillsammans med hallon och syltsocker.

2

Värm på medelvärme sam- tidigt som du rör. Höj temperaturen något och låt sylten koka i 6-7 minuter. Mixa sylten med en stavmixer.

3

Blanda smör, socker, bakpulver, vaniljsocker, ägg och glutenfri mjölmix till en deg. Plasta in degen och lägg den i kylen i 30 minuter.

4

Ta upp degen på mjölat bakbord (använd glutenfri mjölmix) och rulla ut till en lång längd. Dela degen i 22 jämnstora bitar. Rulla varje till en boll och lägg i pappersformar.

5

Gör en fördjupning med pekfingret i varje degboll och lägg i en klick sylt (det kommer att bli sylt över).

6

Grädda rabarber- och hallongrottorna mitt i ugnen i 175 grader i 16-17 minuter, de ska få lite färg. Låt svalna på plåten.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top