Ljuvliga rabarbermazariner

Klassiska kakan mazarin i ny tappning. Mazarinerna blir extra goda när man smaksätter dem med hemgjord rabarbersylt.

Tillagningstid: 30 minuter + 30 minuter i kyl + 15 minuter i ugn
20 stycken

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 100 g smör
  • 1/2 ägg
  • Rabarberfyllning
  • 100 g rabarber
  • 50 g syltsocker
  • Mazarinsmet
  • 200 g mandelmassa
  • 50 g smör
  • 2 ägg
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • Florsockerglasyr
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk kallt vatten

Gör så här

1

Rabarberfyllning: Skär rabarbern i tunna skivor. Lägg dem i en kastrull tillsammans med syltsocker.

2

Värm på medelvärme medan du rör. Höj temperaturen efter en stund och låt sylten koka i 6-7 minuter. Rabarbern ska koka sönder.

3

Kör mjöl, socker, bakpulver och smör i en matberedare. Tillsätt ägget och kör alltsammans lite till.

4

Platta ut degen och lägg den i plastpåse. Lägg att vila kallt i 30 minuter.

5

Ta upp degen på mjölat bakbord. Forma till en längd som delas i 20 jämnstora bitar. Tryck ut varje bit i en aluminiumform.

6

Mazarinsmet: Kör mandelmassa och smör i matberedare. Tillsätt äggen, ett i taget, och kör lite till.

7

Tillsätt socker, mjöl och bakpulver och se till så att allt är blandat.

8

Lägg 1 tsk av rabarbersylten i varje form. Fördela mazarinsmeten ovanpå. Grädda mazarinerna på en plåt i mitten av ugnen i 200 grader i ca 15 minuter. Låt svalna.

9

Lägg ½-1 tsk rabarbersylt på varje, sprid ut sylten med baksidan av en tesked.

10

Florsockerglasyr: Blanda florsocker och vatten i en kopp. Bred lite glasyr ovanpå mazarinerna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top