Du behöver
- 4 kycklingbröst med skinn
- 2 msk olivolja
- 1 msk Herbes de Provence-krydda
- Salt och peppar
- 2 avokador
- 1 romansalladshuvud
- 4 hamburgerbröd (gärna brioche)
- 50 g riven parmesanost
- Röd ängssyra eller rucola Caesardressing
- 2 dl majonnäs
- 1 dl crème fraîche, 34 %
- 2 msk dijonsenap
- 2 tsk worcestershiresås
Gör så här
Förvärm ugnen till 200 grader. Lägg kycklingbrösten i en ugnsform. Ringla över olivolja och krydda med Herbes de Provence, salt och peppar.
Rosta kycklingen i mitten av ugnen i 25 minuter tills skinnet är krispigt. Skär kycklingen i tunna skivor.
Kärna ur avokadorna och skär fruktköttet i tunna skivor. Skölj salladen och klappa den torr.
Dela hamburgerbröden och rosta dem i en brödrost eller i ugnen tills de är krispiga.
Caesardressing: Blanda majonnäs med crème fraiche, senap och worcestershiresås. Smaka av med salt och peppar.
Bred caesardressing på de rostade hamburgerbröden. Lägg sallad, kyckling, avokado, riven parmesan och 3-4 blad ängssyra på varje burgare och sätt samman.