Kycklingburgare med caesardressing

Ceasarsallad i burgarform med ugnsrostad kyckling och krämig dressing.


4 portioner

Du behöver

  • 4 kycklingbröst med skinn
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk Herbes de Provence-krydda
  • Salt och peppar
  • 2 avokador
  • 1 romansalladshuvud
  • 4 hamburgerbröd (gärna brioche)
  • 50 g riven parmesanost
  • Röd ängssyra eller rucola
  • Caesardressing
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraîche, 34 %
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 tsk worcestershiresås

Gör så här

1

Förvärm ugnen till 200 grader. Lägg kycklingbrösten i en ugnsform. Ringla över olivolja och krydda med Herbes de Provence, salt och peppar.

2

Rosta kycklingen i mitten av ugnen i 25 minuter tills skinnet är krispigt. Skär kycklingen i tunna skivor.

3

Kärna ur avokadorna och skär fruktköttet i tunna skivor. Skölj salladen och klappa den torr.

4

Dela hamburgerbröden och rosta dem i en brödrost eller i ugnen tills de är krispiga.

5

Caesardressing: Blanda majonnäs med crème fraiche, senap och worcestershiresås. Smaka av med salt och peppar.

6

Bred caesardressing på de rostade hamburgerbröden. Lägg sallad, kyckling, avokado, riven parmesan och 3-4 blad ängssyra på varje burgare och sätt samman.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top