Nötfärsburgare med blåmögelost

Burgare som serveras med allt från bacon till ägg, pickles och blåmögelost.


4 portioner

Du behöver

  • 500 g nötfärs
  • Salt och peppar
  • 100 g bacon
  • 4 ägg
  • 150 g blåmögelost
  • 1 rödlök
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl pickles
  • Babyspenat
  • Sallad
  • 4 hamburgerbröd

Gör så här

1

Forma färsen till biffar och krydda med salt och peppar. Grilla biffarna i 3 minuter på varje sida i en stekpanna eller på grillen.

2

Stek baconet knaprigt och låt rinna av på hushållspapper. Stek äggen.

3

Skiva osten. Skala och skiva rödlöken tunt.

4

Blanda majonnäs med pickles. Skölj spenat och sallad. Värm hamburgerbröden i ugnen och dela dem.

5

Lägg upp allt på en plåt och låt alla sätta samman sin egen burgare vid bordet.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top