Du behöver
- 600 g lax, skinn- och benfri
- 500 g färskpotatis
- 1 gul lök, gärna färsk knipplök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 fänkål
- 1 morot
- 2 tomater
- 2 msk smör
- 1 msk curry
- Salt, svartpeppar
- 1–2 dl vatten
- 2 dl grädde Servering
- Bröd och smör
Gör så här
Dela laxen i mindre bitar. Tvätta och skär potatisen i mindre bitar.
Skala och dela löken i två delar, skär i tunna skivor. Skala och finhacka vitlöken.
Strimla fänkålen fint, spar gärna fänkålsdillen och garnera med.
Skala och skär moroten i mindre bitar och dela tomaterna i mindre bitar.
Hetta upp smöret i en rejäl kastrull eller traktörpanna. Fräs lök och vitlök i några minuter tills de mjuknat utan att ta färg. Tillsätt curry och fräs i 1 minut, rör då och då.
Häll ner tomater, potatis, fänkål och morot. Krydda med salt och peppar. Tillsätt vatten och grädde. Låt grytan få ett uppkok och sjud under lock i ca 15 minuter tills potatisen mjuknat. Tillsätt lite mer vatten om det behövs.
Tillsätt fisken och sätt på locket. Sjud i ca 5 minuter tills fisken är genomkokt.
Toppa grytan med fänkålsdill och servera med bröd och smör.