Fiskgryta med lax

En fräsch fiskgryta där laxen kan bytas ut mot räkor eller kolja. Räkorna behöver bara bli varma i någon minut.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g lax, skinn- och benfri
  • 500 g färskpotatis
  • 1 gul lök, gärna färsk knipplök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 fänkål
  • 1 morot
  • 2 tomater
  • 2 msk smör
  • 1 msk curry
  • Salt, svartpeppar
  • 1–2 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • Servering
  • Bröd och smör

Gör så här

1

Dela laxen i mindre bitar. Tvätta och skär potatisen i mindre bitar.

2

Skala och dela löken i två delar, skär i tunna skivor. Skala och finhacka vitlöken.

3

Strimla fänkålen fint, spar gärna fänkålsdillen och garnera med.

4

Skala och skär moroten i mindre bitar och dela tomaterna i mindre bitar.

5

Hetta upp smöret i en rejäl kastrull eller traktörpanna. Fräs lök och vitlök i några minuter tills de mjuknat utan att ta färg. Tillsätt curry och fräs i 1 minut, rör då och då.

6

Häll ner tomater, potatis, fänkål och morot. Krydda med salt och peppar. Tillsätt vatten och grädde. Låt grytan få ett uppkok och sjud under lock i ca 15 minuter tills potatisen mjuknat. Tillsätt lite mer vatten om det behövs.

7

Tillsätt fisken och sätt på locket. Sjud i ca 5 minuter tills fisken är genomkokt.

8

Toppa grytan med fänkålsdill och servera med bröd och smör.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top