Räkpasta med citron och persilja

Snabblagad och festlig pasta med räkor och frisk citron. Servera gärna med en god sallad, vinägrett och bröd.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg räkor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 liten bunt persilja
  • 2 citroner
  • 400 g spaghetti eller linguine
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • Salt, svartpeppar

Gör så här

1

Skala räkorna och lägg i en skål. Skala och skiva vitlöken tunt. Grovhacka persiljan.

2

Finriv skalet och pressa saften från en citron, skär den andra i klyftor.

3

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen i väl saltat vatten.

4

Hetta upp en stekpanna med olivolja och smör och fräs vitlöken i 1 minut. Tillsätt citronsaft och citronskal. Koka upp och krydda med salt och peppar. Sätt pannan åt sidan.

5

Häll av pastavattnet men spar 1 dl. Tillsätt det i såsen tillsammans med pastan. Blanda, låt allt bli varmt och tillsätt räkor och persilja.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top