Du behöver
- 1 kg räkor
- 1 vitlöksklyfta
- 1 liten bunt persilja
- 2 citroner
- 400 g spaghetti eller linguine
- 3 msk olivolja
- 2 msk smör
- Salt, svartpeppar
Gör så här
Skala räkorna och lägg i en skål. Skala och skiva vitlöken tunt. Grovhacka persiljan.
Finriv skalet och pressa saften från en citron, skär den andra i klyftor.
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen i väl saltat vatten.
Hetta upp en stekpanna med olivolja och smör och fräs vitlöken i 1 minut. Tillsätt citronsaft och citronskal. Koka upp och krydda med salt och peppar. Sätt pannan åt sidan.
Häll av pastavattnet men spar 1 dl. Tillsätt det i såsen tillsammans med pastan. Blanda, låt allt bli varmt och tillsätt räkor och persilja.