Läsarrecept: Snabb, enkel och matig sommarsallad

Från maj till september finns den här salladen på menyn hemma hos Elisabet och Henrik Linjer. Snabb, smidig och utan krav på vare sig spis, ugn eller mikro.


6 portioner

Skicka in ditt allra bästa recept!

Vår matskribent Kerstin Svensson lagar upp utvalda rätter efter inskickat recept. Maten blir fotograferad och publicerad i Icakuriren.

Mejla favoriten@icakuriren.se
Skriv ”Läsarfavoriten”,
Icakuriren, 205 07 Malmö.
Obs! Glöm inte att bifoga telefonnummer och en bild på dig själv.

Vinn vacker duk!

Publicerade recept får en vacker blå/vit duk i paisley-mönster, värde 300 kr.

Du behöver

  • 1 isbergssalladshuvud, 300 g
  • 1 liten burk krossad ananas, 225 g
  • 300 g ost, Port Salut
  • 150 g kokt skinka
  • 1 gurka, 200 g
  • 150 g valnötter
  • 2 röda spetspaprikor, 150 g
  • 1 äpple
  • 2–3 dl majonnäs
  • 2–3 dl crème fraiche

Gör så här

1

Skölj salladen och slunga den torr. Låt den gärna ligga på en stor tallrik och torka. Skär den i små bitar.

2

Låt ananasen rinna av väl. Skär osten i små tärningar och dela skinkan i små bitar. Tärna gurkan fint.

3

Grovhacka valnötterna. Kärna ur och tärna paprikan fint. Skala, kärna ur och hacka äpplet fint.

4

Blanda majonnäs och ­crème fraiche i en stor skål. Lägg i ananas, ost, skinka, gurka, valnötter, paprika och äpple. Blanda om och vänd sist ner salladen. Servera ­direkt eller förvara övertäckt i kyl.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top