Tips
Gomadressing passar till nästan allt. Som grönsaksdipp eller till sallader, grillat kött och fisk. Förvara den svalt.
Du behöver
- 4 konfiterade anklår Glaze
- 2 msk akaciahonung
- 1 dl risvinäger
- 1 dl söt sojasås (ketjap manis)
- 2 vitlöksklyftor
- 1 tsk finhackad ingefära Sallad
- 2 hjärtsalladshuvuden
- 2 mangor
- 5 rädisor
- 4 msk granatäppelkärnor
- Sesamfrön Gomadressing
- 500 g sesamfrön
- 1–1 ½ dl sojasås
- 2–3 msk risvinäger
- 1 vitlöksklyfta
- ½ röd chili
- 3 msk ljus sirap eller akaciahonung
- 1 lime, saft
- 2 msk sesamolja
- 1 ½ dl neutral olja
- Salt
- Honung
Gör så här
Värm anklåren enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna.
Glaze: Koka upp honung och risvinäger. Tillsätt sojasås, finhackad vitlök och ingefära. Låt blandningen dra i några minuter på svag värme. Om blandningen blir för tjock, tillsätt lite vatten.
Dela köttet med en gaffel och blanda ner i glazen.
Skär ingredienserna till salladen i små bitar, skär rädisorna i tunna skivor. Lägg upp salladen på ett stort fat och fördela ankköttet ovanpå. Strö över granatäpplekärnor och några sesamfrön.
Gomadressing: Rosta sesamfröna i en torr stekpanna i några minuter. Mixa fröna i en mixer med resten av ingredienserna tills du har en tjock och krämig dressing. Häll på vatten i en tunn stråle till lagom tjock konsistens. Smaka av med salt, honung och lime. Servera dressingen till salladen.