Anka med gomadressing

Det är inte så svårt att få till thaimaten hemma! Den här ankan får en ljuvlig smak av glazen.


4 portioner

Tips

Gomadressing passar till nästan allt. Som grönsaksdipp eller till sallader, grillat kött och fisk. Förvara den svalt.

Du behöver

  • 4 konfiterade anklår
  • Glaze
  • 2 msk akaciahonung
  • 1 dl risvinäger
  • 1 dl söt sojasås (ketjap manis)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk finhackad ingefära
  • Sallad
  • 2 hjärtsalladshuvuden
  • 2 mangor
  • 5 rädisor
  • 4 msk granatäppelkärnor
  • Sesamfrön
  • Gomadressing
  • 500 g sesamfrön
  • 1–1 ½ dl sojasås
  • 2–3 msk risvinäger
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ röd chili
  • 3 msk ljus sirap eller akaciahonung
  • 1 lime, saft
  • 2 msk sesamolja
  • 1 ½ dl neutral olja
  • Salt
  • Honung

Gör så här

1

Värm anklåren enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna.

2

Glaze: Koka upp honung och risvinäger. Tillsätt sojasås, finhackad vitlök och ingefära. Låt blandningen dra i några minuter på svag värme. Om blandningen blir för tjock, tillsätt lite vatten.

3

Dela köttet med en gaffel och blanda ner i glazen.

4

Skär ingredienserna till salladen i små bitar, skär rädisorna i tunna skivor. Lägg upp salladen på ett stort fat och fördela ankköttet ovanpå. Strö över granatäpplekärnor och några sesamfrön.

5

Gomadressing: Rosta sesamfröna i en torr stekpanna i några minuter. Mixa fröna i en mixer med resten av ingredienserna tills du har en tjock och krämig dressing. Häll på vatten i en tunn stråle till lagom tjock konsistens. Smaka av med salt, honung och lime. Servera dressingen till salladen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top