Tomatsoppa med crème fraiche-topp

Smakrik soppa som gärna får serveras med en bit rostat bröd eller surdegsbröd.


4 portioner

Du behöver

  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • Smör till stekning
  • 800 g krossade tomater
  • 4 dl vatten
  • 2 höns- eller grönsaksbuljongtärningar
  • 2 tsk finhackad timjan
  • ½ dl vitt vin (kan uteslutas)
  • 1 dl crème fraiche
  • Topping
  • Crème fraiche
  • Rostade pumpafrön
  • Örter

Gör så här

1

Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs den i smöret i en kastrull utan att den får färg.

2

Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongtärningar och timjan. Koka upp och koka på svag värme i ca 10 minuter.

3

Tillsätt vitt vin och crème fraiche, rör om och låt soppan bli varm igen.

4

Servera soppan i djupa skålar. Toppa med en klick crème fraiche, rostade frön samt örter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top