Krispiga vårrullar med kycklingfärs

Prasslig filodeg omsluter den smakrika fyllningen i vårrullarna.


4 portioner

Du behöver

  • 1 lök
  • 200 g huvudkål
  • 1 msk rapsolja
  • 400 g kycklingfärs
  • 1 msk rapsolja
  • 1 riven morot
  • 3 msk sweetchilisås
  • 1 msk sojasås
  • 1 msk fisksås
  • 12 filodegsark
  • 3 msk rapsolja för pensling

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225°.

2

Finhacka löken och fräs den glansig i lite olja. Strimla huvudkålen och fräs tills den är mjuk, ca 3 minuter. Blanda i rivna morötter, sojasås, fisksås och sweetchilisås.

3

Tillsätt olja i en het stekpanna och stek kycklingfärsen i flera omgångar. Använd en stekspade för att dela den i mindre bitar. Blanda i grönsakerna. Kyl kött- och grönsaksblandningen.

4

Lägg ett filodegsark på bänken med en av spetsarna vänd mot dig. Bred ut 1–2 matskedar av fyllningen på vårrullearket. Rulla upp till ungefär halvvägs in på arket. Vik in de två hörnen mot mitten och rulla ihop vårrullen ordentligt. Fäst den sista spetsen med lite vatten. Upprepa med resten av filodegen och fyllningen.

5

Lägg vårrullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem med olja. Grädda vårrullarna i ca 10 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top