Wookad biff med äggnudlar

Enkelt och så gott! Wookad biff med grönsaker och nudlar passar både till fest och vardags.


4 portioner

Du behöver

  • 200 g äggnudlar
  • 600 g nötkött
  • 300 g broccoli
  • 2 morötter
  • 2 tsk finhackad färsk ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk fisksås
  • 4 msk sojasås
  • 2 dl köttbuljong (vatten + buljongtärning)
  • 3 tsk socker
  • 4 msk olja
  • 1 liten burk bambuskott
  • Sesamfrön

Gör så här

1

Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen, häll nudlarna i en sil och skölj väl. Ställ åt sidan.

2

Skär nötköttet i strimlor, broccolin i bitar och morötterna i stavar. Skala och finhacka ingefära och vitlök.

3

Blanda fisksås, sojasås, buljong och socker till en sås.

4

Hetta upp en wok eller stor stekpanna med hälften av oljan. Stek biffstrimlorna i ca 2 minuter. Stek köttet i två omgångar så att det inte tar färg. Lägg köttet i en skål och ställ åt sidan.

5

Stek broccoli och morötter i resten av oljan i ca 2 minuter. Tillsätt ingefära, vitlök, köttstrimlor, bambuskott och såsen och fräs i ca 1 minut.

6

Rör ner nudlarna och koka tills de är genomvarma. Strö över sesamfrön och servera med sojasås vid sidan om.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top