Du behöver
- 200 g äggnudlar
- 600 g nötkött
- 300 g broccoli
- 2 morötter
- 2 tsk finhackad färsk ingefära
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk fisksås
- 4 msk sojasås
- 2 dl köttbuljong (vatten + buljongtärning)
- 3 tsk socker
- 4 msk olja
- 1 liten burk bambuskott
- Sesamfrön
Gör så här
Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen, häll nudlarna i en sil och skölj väl. Ställ åt sidan.
Skär nötköttet i strimlor, broccolin i bitar och morötterna i stavar. Skala och finhacka ingefära och vitlök.
Blanda fisksås, sojasås, buljong och socker till en sås.
Hetta upp en wok eller stor stekpanna med hälften av oljan. Stek biffstrimlorna i ca 2 minuter. Stek köttet i två omgångar så att det inte tar färg. Lägg köttet i en skål och ställ åt sidan.
Stek broccoli och morötter i resten av oljan i ca 2 minuter. Tillsätt ingefära, vitlök, köttstrimlor, bambuskott och såsen och fräs i ca 1 minut.
Rör ner nudlarna och koka tills de är genomvarma. Strö över sesamfrön och servera med sojasås vid sidan om.