Squashsoppa med getost och örter

Den krämiga squashsoppan smaksätts med getost och fräscha örter.


4 portioner

Du behöver

  • 1 kg squash
  • 3 vitlöksklyftor
  • ½ dl olivolja
  • Salt, nymald peppar
  • 5 dl grönsaks- eller kycklingbuljong
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl riven basilika
  • 3–4 msk hackad mynta
  • Ca 100 g getost

Gör så här

1

Skär squashen i 4 delar på längden. Skär i 2 cm stora bitar. Skala och hacka vitlöken.

2

Fräs squash och vitlök i olivolja ca 25 minuter. Rör då och då. Squashen ska inte få färg men bli väldigt mjuk. Krydda med salt och peppar.

3

Tillsätt buljongen och sjud i 5-10 minuter under lock.

4

Mixa ¾ av squashen till en puré.

5

Häll tillbaka purén i kastrullen. Tillsätt grädde och ca 3 dl varmt vatten. Koka ihop några minuter, smaka av med salt och peppar. Vänd ner örterna vid servering.

6

Häll upp soppan, smula över ost och garnera med örter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top