Du behöver
- 1 kg squash
- 3 vitlöksklyftor
- ½ dl olivolja
- Salt, nymald peppar
- 5 dl grönsaks- eller kycklingbuljong
- 1 dl vispgrädde
- 2 dl riven basilika
- 3–4 msk hackad mynta
- Ca 100 g getost
Gör så här
Skär squashen i 4 delar på längden. Skär i 2 cm stora bitar. Skala och hacka vitlöken.
Fräs squash och vitlök i olivolja ca 25 minuter. Rör då och då. Squashen ska inte få färg men bli väldigt mjuk. Krydda med salt och peppar.
Tillsätt buljongen och sjud i 5-10 minuter under lock.
Mixa ¾ av squashen till en puré.
Häll tillbaka purén i kastrullen. Tillsätt grädde och ca 3 dl varmt vatten. Koka ihop några minuter, smaka av med salt och peppar. Vänd ner örterna vid servering.
Häll upp soppan, smula över ost och garnera med örter.