Currygratäng med kyckling och bacon

Inger föll för den goda ­gratängen hon blev bjuden på, och fick med sig receptet. Sedan dess har många av hennes vänner fått smaka på denna favorit­ – och nu är det ­Icakurirens läsares tur!


4 portioner

Skicka in ditt allra bästa recept!

Vår matskribent Kerstin Svensson lagar upp utvalda rätter efter inskickat recept. Maten blir fotograferad och publicerad i Icakuriren.

Mejla favoriten@icakuriren.se
Skriv ”Läsarfavoriten”,
Icakuriren, 205 07 Malmö.
Obs! Glöm inte att bifoga telefonnummer och en bild på dig själv.

Vinn vacker duk!

Publicerade recept får en vacker blå/vit duk i paisley-mönster, värde 300 kr.

Du behöver

  • 600 g kycklingfilé eller fläskfilé
  • 1/2 purjolök
  • 1/2 squash
  • 1 röd paprika
  • 2 msk smör
  • 140 g bacon
  • 2 dl riven ost
  • Sås
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk japansk soja
  • 1 tsk curry
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 grönsaksbuljongtärning

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Strimla purjolök och squash. Kärna ur och strimla paprikan. Fräs alla grönsaker i smör och lägg över i en form.

3

Strimla köttet och bryn i smör. Lägg ovanpå grönsakerna. Strimla bacon och stek nästan knaprigt. Strö över köttet.

4

Sås Blanda ihop crème fraiche, grädde, soja, curry, riven vitlök och smulad buljongtärning och häll i formen.

5

Strö över ost och gratinera i 25 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top