Skicka in ditt allra bästa recept!
Vår matskribent Kerstin Svensson lagar upp utvalda rätter efter inskickat recept. Maten blir fotograferad och publicerad i Icakuriren.
Mejla favoriten@icakuriren.se
Skriv ”Läsarfavoriten”,
Icakuriren, 205 07 Malmö.
Obs! Glöm inte att bifoga telefonnummer och en bild på dig själv.
Vinn vacker duk!

Publicerade recept får en vacker blå/vit duk i paisley-mönster, värde 300 kr.
Du behöver
- 600 g kycklingfilé eller fläskfilé
- 1/2 purjolök
- 1/2 squash
- 1 röd paprika
- 2 msk smör
- 140 g bacon
- 2 dl riven ost Sås
- 2 dl crème fraiche
- 2 dl vispgrädde
- 1 tsk japansk soja
- 1 tsk curry
- 2 vitlöksklyftor
- 1 grönsaksbuljongtärning
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Strimla purjolök och squash. Kärna ur och strimla paprikan. Fräs alla grönsaker i smör och lägg över i en form.
Strimla köttet och bryn i smör. Lägg ovanpå grönsakerna. Strimla bacon och stek nästan knaprigt. Strö över köttet.
Sås Blanda ihop crème fraiche, grädde, soja, curry, riven vitlök och smulad buljongtärning och häll i formen.
Strö över ost och gratinera i 25 minuter.