Pumpamuffins med kanelfrosting

En pekannöt på toppen av varje muffin blir pricken över i:et på dessa läckra bakverk.


9 stycken

Du behöver

  • 2 ägg
  • 75 g socker
  • 75 g farinsocker
  • 1 dl neutral olja
  • 125 g vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk malen kanel
  • ½ tsk malen ingefära
  • ¼ tsk malen muskotnöt
  • 1 tsk bakpulver
  • 200 g pumpapuré
  • Kanelfrosting
  • 100 g mjukt smör
  • 175 g florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 nypa salt
  • 75 g naturell färskost
  • 9 pekannötskärnor
  • Ugn
  • 180°

Gör så här

1

Vispa ägg, socker och farinsocker luftigt i en skål med en elvisp. Rör ner oljan i smeten. Blanda vetemjöl, kryddor, bakpulver och bikarbonat, och sikta ner mjölblandningen i smeten. Tillsätt pumpapuré och vänd ihop smeten tills den är jämn och utan mjölklumpar.

2

Smörj en muffinsform i silikon med lite olja, eller sätt pappersformar i en fast muffinsform. Fördela smeten i formarna och grädda kakorna i ca 20 minuter, tills de är genomgräddade. Låt dem svalna på ett galler.

3

Kanelfrosting: Vispa mjukt smör och florsocker luftigt i en skål med en elvisp på hög hastighet. Tillsätt vaniljsocker, kanel, salt och färskost, och vispa ihop allt på medelhög hastighet tills frostingen är krämig och jämn.

4

Häll frostingen i en spritspåse med räfflat munstycke och spritsa en topp på varje muffin. Dekorera med en pekannöt och servera.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top