Du behöver
- 2 ägg
- 75 g socker
- 75 g farinsocker
- 1 dl neutral olja
- 125 g vetemjöl
- 1 nypa salt
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk malen kanel
- ½ tsk malen ingefära
- ¼ tsk malen muskotnöt
- 1 tsk bakpulver
- 200 g pumpapuré Kanelfrosting
- 100 g mjukt smör
- 175 g florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk malen kanel
- 1 nypa salt
- 75 g naturell färskost
- 9 pekannötskärnor Ugn
- 180°
Gör så här
Vispa ägg, socker och farinsocker luftigt i en skål med en elvisp. Rör ner oljan i smeten. Blanda vetemjöl, kryddor, bakpulver och bikarbonat, och sikta ner mjölblandningen i smeten. Tillsätt pumpapuré och vänd ihop smeten tills den är jämn och utan mjölklumpar.
Smörj en muffinsform i silikon med lite olja, eller sätt pappersformar i en fast muffinsform. Fördela smeten i formarna och grädda kakorna i ca 20 minuter, tills de är genomgräddade. Låt dem svalna på ett galler.
Kanelfrosting: Vispa mjukt smör och florsocker luftigt i en skål med en elvisp på hög hastighet. Tillsätt vaniljsocker, kanel, salt och färskost, och vispa ihop allt på medelhög hastighet tills frostingen är krämig och jämn.
Häll frostingen i en spritspåse med räfflat munstycke och spritsa en topp på varje muffin. Dekorera med en pekannöt och servera.