Linssoppa med halloumi – lättlagat läsarrecept

Linser, vitkål och tomat är basen på denna goda soppa som med olika tillbehör blir precis vad du gör den till. Maria tipsar om att den funkar fint som pastasås också!


4 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk rapsolja
  • 2–3 morötter
  • ¼ vitkålshuvud
  • 2 dl, 400 g, gröna eller röda linser
  • 2 paket krossade tomater
  • 1 msk torkad basilika
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 msk honung
  • 8 dl vatten
  • Svartpeppar
  • Förslag på olika tillbehör
  • Stekt halloumi
  • Stekt korv
  • Krossade nachos och creme fraiche
  • Tärnad kokt potatis

Gör så här

1

Skala och hacka löken och skala och riv vitlöken. Skala och riv morötterna grovt och hacka vitkålen.

2

Fräs lök och vitlök i olja i en gryta. Lägg i morötter, kål, linser, krossade tomater, basilika, buljongtärningar, honung och vatten.

3

Koka upp och koka soppan i 20 minuter. Mixa den slät och smaka av med peppar.

4

Stek halloumin tills den fått fin färg. Dela i mindre bitar och lägg i soppan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top