Du hittar resten av Malin Olssons meny här:
Huvudrätt: Sötpotatisgryta med kikärtor och aioli
Efterrätt: Fransk kladdkaka med hallon och crème fraiche
LÄS ÄVEN: Hemma i köket hos Malin Olsson: ”Samlar på recept från vänner”
Du behöver
- 800 g fast potatis
- 1 tsk salt
- 1/2 dl neutral rapsolja
- Cirka 50 g smör Topping
- 1 dl crème fraiche
- 80 g tångkaviar (eller annan rom)
- 1 rödlök, finhackad
- 1 liten knippa gräslök, finskuren
- Nymalen svartpeppar
Gör så här
Skala potatisen och riv den på rivjärnets grova sida. Blanda med salt. Pressa sedan ur så mycket vätska som möjligt med hjälp av en ren kökshandduk.
Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör.
Häll i cirka en fjärdedel av potatisen i pannan och tryck till med en stekspade så att du får ett tunt jämnt lager. Skaka pannan och för in stekspaden under så att potatisen inte fastnar.
Stek på medelvärme i cirka 5 minuter per sida. Upprepa med resten av potatisen och tillsätt mer olja och smör efter hand.
Lägg upp på assietter. Toppa med crème fraiche, tångkaviar, rödlök och gräslök. Dra några tag med pepparkvarnen över och servera helst genast.