Rårakor med tångkaviar – Malin Olssons recept

Programledaren Malin Olsson älskar potatis i alla former! Tångkaviar är ett ekonomiskt alternativ till svindyr löjrom och passar perfekt på rårakorna.


4 portioner

Du hittar resten av Malin Olssons meny här:

Huvudrätt: Sötpotatisgryta med kikärtor och aioli
Efterrätt: Fransk kladdkaka med ­hallon och crème fraiche


LÄS ÄVEN: Hemma i köket hos Malin Olsson: ”Samlar på recept från vänner”


Du behöver

  • 800 g fast potatis
  • 1 tsk salt
  • 1/2 dl neutral rapsolja
  • Cirka 50 g smör
  • Topping
  • 1 dl crème fraiche
  • 80 g tångkaviar (eller annan rom)
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 liten knippa gräslök, finskuren
  • Nymalen svartpeppar

Gör så här

1

Skala potatisen och riv den på rivjärnets grova sida. Blanda med salt. Pressa sedan ur så mycket vätska som möjligt med hjälp av en ren kökshandduk.

2

Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör.

3

Häll i cirka en fjärdedel av potatisen i pannan och tryck till med en stekspade så att du får ett tunt jämnt lager. Skaka pannan och för in stekspaden under så att potatisen inte fastnar.

4

Stek på medelvärme i cirka 5 minuter per sida. Upprepa med resten av potatisen och tillsätt mer olja och smör efter hand.

5

Lägg upp på assietter. Toppa med crème fraiche, tångkaviar, rödlök och gräslök. Dra några tag med pepparkvarnen över och servera helst genast.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top