Du behöver
- 175 g smör
- 3 dl mjölk
- 2 ägg
- ¾ dl strösocker
- 3 ½ dl vetemjöl special
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker Kolagrädde
- 2 dl vispgrädde
- ½ dl karamelliserad mjölk Servering
- 2 skivade bananer
- 1 dl hackade pekannötter
- Flisad choklad
Gör så här
Smält smöret i en kastrull. Ta den av värmen och häll i mjölken.
Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till ett hårt skum. Vispa ihop gulor och socker.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner det i smeten tillsammans med smörmjölken. Vispa till en slät smet. Vänd ner de vispade äggvitorna.
Hetta upp våffeljärnet, pensla med smält smör och grädda våfflorna.
Kolagrädde: Vispa grädden och blanda den med karamelliserad mjölk.
Servera våfflorna med kolagrädde, banan, pekannötter och choklad.