Du behöver
- 4 dl bovetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 krm vaniljpulver
- 1 tsk salt
- 2 dl mjölk eller havremjölk
- 2 ägg
- 2 dl kolsyrat vatten
- Smör eller kokosolja Chiasylt
- 2 msk chiafrön
- 1 ½ dl vatten
- 4 dl hallon
- 1 krm vaniljpulver
- 1 msk pressad citronsaft
- 1 msk honung Servering
- Vispad grädde
- Hallon
- Chiasylt
Gör så här
Blanda chiafrön och vatten i en skål. Låt dra i 10 minuter tills fröna inte flyter längre.
Mixa hallon, vaniljpulver och citronsaft. Mixa i chiafröna och smaka av med honung.
Låt dra i ca 15 minuter så att sylten stelnar till. Sylten håller ca 4 dagar i kylskåp.
Blanda bovetemjöl, bakpulver, vaniljpulver och salt i en skål.
Vispa i mjölken och sedan äggen. Vispa sist i vattnet.
Smörj järnet väl med smör och grädda våfflorna.
Servera med vispad grädde, chiasylt och hallon.