Glutenfria bovetevåfflor med chiasylt

Bovete är glutenfritt, och kolsyrat vatten gör att våfflorna blir extra fluffiga. Servera gärna med chiasylt, hallon och grädde!


10 våfflor

Du behöver

  • 4 dl bovetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 dl mjölk eller havremjölk
  • 2 ägg
  • 2 dl kolsyrat vatten
  • Smör eller kokosolja
  • Chiasylt
  • 2 msk chiafrön
  • 1 ½ dl vatten
  • 4 dl hallon
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 msk honung
  • Servering
  • Vispad grädde
  • Hallon
  • Chiasylt

Gör så här

Chiasylt
1

Blanda chiafrön och vatten i en skål. Låt dra i 10 minuter tills fröna inte flyter längre.

2

Mixa hallon, vaniljpulver och citronsaft. Mixa i chiafröna och smaka av med honung.

3

Låt dra i ca 15 minuter så att sylten stelnar till. Sylten håller ca 4 dagar i kylskåp.

Våfflor
4

Blanda bovetemjöl, bakpulver, vaniljpulver och salt i en skål.

5

Vispa i mjölken och sedan äggen. Vispa sist i vattnet.

6

Smörj järnet väl med smör och grädda våfflorna.

7

Servera med vispad grädde, chiasylt och hallon.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top