Potatisvåfflor med lax

Potatisvåfflorna med lax passar både som förrätt och något gott på kvällen.


8 stycken

Du behöver

  • 75 g smör
  • 1 ½ dl grahamsmjöl
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 200 g grovriven potatis
  • Servering
  • Kallrökt lax
  • Hackad rödlök
  • Smetana
  • Hackad gräslök

Gör så här

1

Smält smöret och låt det svalna. Blanda grahamsmjöl, vetemjöl, salt och bakpulver

2

Tillsätt mjölken och ägget och vispa smeten slät. Rör i smöret och potatisen.

3

Hetta upp våffeljärnet och pensla med smör. Grädda våfflorna.

4

Servera våfflorna med lax, hackad rödlök, smetana och hackad gräslök.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top