Du behöver
- 100 g smör
- 100 g mörk choklad
- 1 dl vispgrädde
- 4 ½ dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 msk strösocker
- 1 krm salt
- 3 dl mjölk
- 1 dl kolsyrat vatten Hallongrädde
- 5 dl vispgrädde
- 2 dl hallonsylt Servering
- Hallon
- Blåbär
Gör så här
Smält smör och choklad i en kastrull under omrörning. Vispa grädden.
Blanda mjöl, bakpulver, socker och salt i en skål. Vispa i mjölk, kolsyrat vatten och chokladsmöret. Vänd ner den vispade grädden.
Hetta upp våffeljärnet, pensla med smält smör och grädda våfflorna. Låt svalna.
Hallongrädde: Vispa grädden och blanda i hallonsylten.
Lägg ihop våfflor och hallongrädde. Toppa med hallongrädde, hallon och blåbär.