Våffeltårta med hallongrädde

Festlig våffeltårta med chokladvåfflor, hallongrädde och lite färska bär.


10 stycken

Du behöver

  • 100 g smör
  • 100 g mörk choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk strösocker
  • 1 krm salt
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl kolsyrat vatten
  • Hallongrädde
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 dl hallonsylt
  • Servering
  • Hallon
  • Blåbär

Gör så här

1

Smält smör och choklad i en kastrull under omrörning. Vispa grädden.

2

Blanda mjöl, bakpulver, socker och salt i en skål. Vispa i mjölk, kolsyrat vatten och chokladsmöret. Vänd ner den vispade grädden.

3

Hetta upp våffeljärnet, pensla med smält smör och grädda våfflorna. Låt svalna.

4

Hallongrädde: Vispa grädden och blanda i hallonsylten.

5

Lägg ihop våfflor och hallongrädde. Toppa med hallongrädde, hallon och blåbär.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top