Spenatvåfflor med räkor

Lyxvåfflor med spenat som toppats med räkor, rom och gräddfil.


5 våfflor

Du behöver

  • 50 g smör
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 krm salt
  • 10 g färska spenatblad
  • Servering
  • 2 dl gräddfil
  • 500 g räkor med skal
  • 80 g stenbitsrom
  • Dill
  • Citron

Gör så här

1

Smält smöret. Vispa mjöl och mjölk till en slät smet.

2

Tillsätt ägg, salt och smör och vispa samman.

3

Hacka spenaten fint och rör ner i smeten.

4

Hetta upp våffeljärnet och pensla före första våfflan. Grädda våfflorna.

5

Servera våfflorna med gräddfil, nyskalade räkor, stenbitsrom, dill och citron.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top