Du behöver
- 600 g fläskfilé
- Salt, peppar
- 140 g bacon
- 1+1 msk smör
- 1 purjolök
- 150 g sockerärter Sås
- 3 dl grädde, valfri fetthalt
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk kalvfond
- 150 g gorgonzola Garnering
- Persilja Servering
- Klyftpotatis, sallad Ugn
- 225°
Gör så här
Putsa köttet och salta och peppra. Linda bacon runt filén. Bryn köttet runt om i smör i stekpanna och låt steka på svag värme i 10 minuter. Vänd då och då. Ta upp köttet och låt det vila i 10 minuter.
Ansa purjolöken och skiva den. Fräs den mjuk i smör i stekpanna. Ansa sockerärterna och låt dem fräsa med ett par minuter. Lägg fräset i botten på en form. Skiva köttet och lägg ovanpå, köttet är inte riktigt genomstekt än.
Sås: Koka upp grädde med dijonsenap och fond och smula i nästan all gorgonzola. Häll lite av såsen över köttet och smula över resten av osten. Gratinera i 10 minuter. Strö över persilja och servera resten av såsen bredvid tillsammans med klyftpotatis och sallad.