Fläskfilé med grönpeppar och äpple

Fläskfilén med grönpeppar och äpple får fyllig smak.


4 portioner

Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • 1+1+1 msk smör
  • Salt, peppar
  • 1 äpple
  • 1 gul lök
  • 2 dl vatten
  • 2 dl grädde, valfri fetthalt
  • 2 msk kalvfond
  • 1 msk soja
  • 1 msk torkad grönpeppar
  • 1 msk konjak, kan ­uteslutas
  • 1 msk majsredning, ­Maizena
  • Garnering
  • Persilja
  • Servering
  • Klyftpotatis, cornichoner

Gör så här

1

Putsa och skiva köttet. Bryn köttet på båda sidor i smör och krydda med salt och peppar. Ta upp och ställ åt sidan.

2

Dela, kärna ur och skär äpplet i klyftor och stek lätt i smör i stekpanna. Spara till senare.

3

Skala och hacka löken. Fräs den i smör i stekpanna tills den börjar bli mjuk. Tillsätt vatten, grädde, fond, soja, krossad grönpeppar och konjak och koka upp.

4

Lägg i köttet och koka i 10 minuter. Red av såsen, smaka av och lägg i äpplena. Låt allt bli varmt och strö över persilja. Servera med klyftpotatis och cornichoner.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top