Fylld kycklingfilé med rostad potatis och mojosås

Kycklingfiléerna fylls med färskost och rökt skinka. Allt serveras med en god mojosås.


4 portioner

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • 125 g färskost med smak, t ex vitlök
  • 4 skivor rökt skinka
  • 1 msk smör
  • Salt, peppar
  • 200 g körsbärstomater
  • 2 msk hackad persilja
  • Rostad potatis
  • 800 g delikatesspotatis
  • 2 msk olivolja
  • Salt, peppar
  • Mojosås
  • 1 ½ dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 rostad paprika
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 krm mald spiskummin
  • 1 vitlöksklyfta
  • Garnering
  • Salladslök
  • Persilja
  • Ugn
  • 225°

Gör så här

1

Bryn filéerna runt om i smör i stekpanna. Krydda med salt och peppar. Skär en skåra i varje filé och lägg i en skiva skinka, en klick färskost och några tomatklyftor. Toppa med persilja. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Lägg resten av tomaterna runt om och tillaga klart i ugn i ca 15 minuter.

2

Rostad potatis: Tvätta och torka potatisen och dela de stora. Blanda potatis med olja, salt och peppar och bred ut den på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i ugn i ca 30 minuter tills den fått fin färg.

3

Mojosås: Hacka paprikan och mixa den med majonnäs och crème fraiche. Blanda i citronskal, spiskummin och riven vitlök. Ringla lite av såsen över potatisen och servera resten bredvid. Servera till kycklingen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top