Du behöver
- 4 kycklingfiléer
- 125 g färskost med smak, t ex vitlök
- 4 skivor rökt skinka
- 1 msk smör
- Salt, peppar
- 200 g körsbärstomater
- 2 msk hackad persilja Rostad potatis
- 800 g delikatesspotatis
- 2 msk olivolja
- Salt, peppar Mojosås
- 1 ½ dl majonnäs
- 1 dl crème fraiche
- 1 rostad paprika
- 1 citron, rivet skal
- 1 krm mald spiskummin
- 1 vitlöksklyfta Garnering
- Salladslök
- Persilja Ugn
- 225°
Gör så här
Bryn filéerna runt om i smör i stekpanna. Krydda med salt och peppar. Skär en skåra i varje filé och lägg i en skiva skinka, en klick färskost och några tomatklyftor. Toppa med persilja. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Lägg resten av tomaterna runt om och tillaga klart i ugn i ca 15 minuter.
Rostad potatis: Tvätta och torka potatisen och dela de stora. Blanda potatis med olja, salt och peppar och bred ut den på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i ugn i ca 30 minuter tills den fått fin färg.
Mojosås: Hacka paprikan och mixa den med majonnäs och crème fraiche. Blanda i citronskal, spiskummin och riven vitlök. Ringla lite av såsen över potatisen och servera resten bredvid. Servera till kycklingen.