Ugnsbakad laxfilé med räkor

Pepparrot sätter smak på den goda såsen till laxen med räkor.


4 portioner

Du behöver

  • 4 bitar laxfilé à 150 g
  • 1 fänkål
  • 200 g champinjoner
  • 1 purjolök
  • 2 msk smör
  • Salt, peppar
  • 200 g körsbärstomater, gärna i olika färger
  • 3 dl grädde, valfri fetthalt
  • 3 msk riven pepparrot
  • ½ dl hackad dill
  • 1 äggula
  • 300 g räkor med skal, ca 125 g skalade
  • Garnering
  • Dill
  • Servering
  • Kokt potatis
  • Citron
  • Ugn
  • 200°

Gör så här

1

Ansa fänkålen och strimla den fint. Rensa champinjonerna och skiva dem. Ansa purjolöken och skiva den. Fräs allt i smör i stekpanna. Krydda med salt och peppar och lägg i en form.

2

Dela tomaterna och lägg i formen. Salta och peppra laxen och lägg ovanpå.

3

Vispa samman grädde, pepparrot, dill och äggula. Skala räkorna och lägg över fisken. Häll på såsen och gratinera i ca 20 minuter. Garnera med dill och servera med kokt potatis och citron.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top