Gratinerad frukt med glass – snabblagad dessert

Genom att gratinera frukten i ugnen blir den som en varm fruktsallad. Pricken över i blir kanelpudrad vaniljglass som får smälta över den varma frukten.


4 portioner

Du behöver

  • 2 kiwifrukter
  • 2 sharonfrukter
  • 1 mogen papaya
  • Ca 20 vindruvor
  • 4 färska fikon
  • 5 msk mandelspån
  • 2 msk pumpakärnor
  • 3 msk rörsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Servering
  • Vaniljglass
  • Kanel
  • Ugn
  • 225°

Gör så här

1

Skär kiwi, sharonfrukt och papaya i klyftor. Dela och kärna ur druvorna. Halvera fikonen.

2

Fördela frukten i 4 smorda ugnsfasta portionsformar. Strö på mandelspån och pumpakärnor. Blanda rörsocker och vaniljsocker och strö över.

3

Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter.

4

Servera med kanelpudrad vaniljglass.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top