Enkel och god lingonsviss med kolasås

Syrligt och sött, varmt och kallt möts hos de frysta lingonen med varm kolasås. Här med vaniljglass och havreflarn i en läcker ”marängsviss”.


4–6 portioner

Du behöver

  • 80–100 g köpta havreflarn, 10–12 stycken
  • 2–3 dl vispgrädde
  • 1 liter vaniljglass
  • 2 dl färdigköpt kolasås
  • 1 ½–2 dl frysta lingon
  • 4 msk pumpakärnor

Gör så här

1

Bryt havreflarnen i bitar. Vispa grädden.

2

Skär vaniljglassen i kuber eller ta ut kulor med kuljärn.

3

Värm kolasåsen försiktigt. Den får inte koka.

4

Varva glass, havreflarn, grädde och lingon. Strö på pumpakärnor. ­Ringla över lite av den varma såsen och servera resten till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top