Kaviarägg med rom och gräslök

Extra fint blir det om du spritsar ut fyllningen i äggen. Rommen väljer du efter eget tycke och smak.


6–8 bufféportioner

Du behöver

  • 6 ägg
  • ½ dl vispgrädde
  • 1 msk kaviar
  • 1 msk finklippt gräslök
  • Salt och peppar
  • Garnering
  • Sikrom eller valfri rom, ca 50 g
  • Gräslök

Gör så här

1

Koka äggen tills de är hårdkokta, ca 8 minuter. Skala äggen och halvera dem. Gröp försiktigt ur äggulan med en liten sked.

2

Vispa grädden lätt och blanda med lätt mosad äggula, kaviar och klippt gräslök. Smaka av med salt och peppar.

3

Lägg blandningen i en spritspåse och spritsa den i ägghalvorna.

4

Servera ägghalvorna svala och garnera med rom och gräslök.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top