Sill med gurka och pepparrot

Blanda lite vodka och rosépeppar i sillagen för extra sting! Här tillsammans med gurka och pepparrot.


6 bufféportioner

Du behöver

  • 1 förp 5-minuterssill, 420 g
  • 10–15 cm gurka
  • 5 cm pepparrot
  • ½ citron
  • ½ dl grovhackad dill
  • Lag
  • 3 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit, 12 %
  • 10 rosépepparkorn
  • 3 cl vodka
  • Garnering
  • Dillvippor
  • Citronrasp eller citronskivor

Gör så här

1

Skölj av sillen, låt rinna av. Dela i ca 1 cm breda, snedställda bitar.

2

Lag: Koka upp alla ingredienser, utom vodkan. Ta från plattan och låt svalna

3

Skiva gurkan. Skala och skiva pepparroten. Tvätta och skiva citronen.

4

Tillsätt vodkan i den kalla lagen. Varva lag och ingredienser i en glasburk. Låt ­vila svalt i 1 dygn.

5

Garnera med dill och citronrasp vid servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.