Påsksill med primörer

Morötter, rädisor och lök ger en fräsch smak till sillen.


6 bufféportioner

Du behöver

  • 500 g inläggningssill
  • 1 gul morot
  • 1 orange morot
  • 1 rödlök
  • ½ purjolök
  • 7 rädisor
  • 1 knippe gräslök
  • 1 knippe dill
  • Lag
  • 3 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit, 12 %
  • 1 msk gula senapsfrön
  • 3 lagerblad
  • 10 kryddpepparkorn
  • 10 rosépepparkorn

Gör så här

1

Ta upp sillen från ­lagen och låt rinna av. Dela i ca 1 cm breda, snedställda bitar.

2

Lag: Koka upp alla ingredienser i en kastrull. Ta av från plattan, låt svalna.

3

Skala och skiva morötterna och rödlöken. Strimla purjolöken. Skiva rädisorna tunt. Hacka eller klipp örterna.

4

Varva alla ­ingredienser samt halva mängden örter i en skål eller glasburk.

5

Häll över lagen och låt allt stå i minst 1 dygn.

6

Strö över resterande örter vid servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top