Du behöver
- 500 g inläggningssill
- 1 gul morot
- 1 orange morot
- 1 rödlök
- ½ purjolök
- 7 rädisor
- 1 knippe gräslök
- 1 knippe dill Lag
- 3 dl vatten
- 2 dl strösocker
- 1 dl ättiksprit, 12 %
- 1 msk gula senapsfrön
- 3 lagerblad
- 10 kryddpepparkorn
- 10 rosépepparkorn
Gör så här
Ta upp sillen från lagen och låt rinna av. Dela i ca 1 cm breda, snedställda bitar.
Lag: Koka upp alla ingredienser i en kastrull. Ta av från plattan, låt svalna.
Skala och skiva morötterna och rödlöken. Strimla purjolöken. Skiva rädisorna tunt. Hacka eller klipp örterna.
Varva alla ingredienser samt halva mängden örter i en skål eller glasburk.
Häll över lagen och låt allt stå i minst 1 dygn.
Strö över resterande örter vid servering.