Porchetta med salami och vitlök

Porchettan är en perfekt bufférätt. Köttet sköter sig självt i ugnen samtidigt som man förbereder något annat.


6 bufféportioner

Du behöver

  • 1,5 kg benfri kotlettrad
  • 200 g salami
  • 5 rosmarinkvistar
  • 10 timjankvistar
  • 15 basilikablad
  • 1 dl grovhackad persilja
  • 6 vitlöksklyftor
  • Rivet skal av 2 citroner
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk smör
  • Rostade cocktail­tomater
  • Rosmarinkvistar
  • Servering
  • Kokta sockerärtor
  • Kokta bönor

Gör så här

1

Putsa köttet och skär snitt längs med så att det blir en stor platta.

2

Finhacka salamin. Plocka örterna från kvistarna och finhacka dem. Skala och hacka vitlöken.

3

Tvätta citronerna, riv skalet och blanda med salami, örter och vitlök. Fördela blandningen på köttet.

4

Rulla ihop köttet som en rulltårta och bind upp med steksnöre. Salta och peppra. Hetta upp smöret i en stekpanna, bryn köttet runt om.

5

Lägg över i en form eller långpanna med bakplåtspapper och tillaga klart strax under ugnens mitt i 175 grader tills innertemperaturen är 70°. När ca15 minuter återstår, lägg in cocktailtomaterna och rosta dem.

6

Ta ut köttet och låt vila i 10 minuter innan det skivas upp.

7

Lägg det skivade köttet på kokta sockerärtor och bönor. Toppa med de rostade tomaterna och rosmarinkvistar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top