Du behöver
- 1,5 kg benfri kotlettrad
- 200 g salami
- 5 rosmarinkvistar
- 10 timjankvistar
- 15 basilikablad
- 1 dl grovhackad persilja
- 6 vitlöksklyftor
- Rivet skal av 2 citroner
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 2 msk smör
- Rostade cocktailtomater
- Rosmarinkvistar Servering
- Kokta sockerärtor
- Kokta bönor
Gör så här
Putsa köttet och skär snitt längs med så att det blir en stor platta.
Finhacka salamin. Plocka örterna från kvistarna och finhacka dem. Skala och hacka vitlöken.
Tvätta citronerna, riv skalet och blanda med salami, örter och vitlök. Fördela blandningen på köttet.
Rulla ihop köttet som en rulltårta och bind upp med steksnöre. Salta och peppra. Hetta upp smöret i en stekpanna, bryn köttet runt om.
Lägg över i en form eller långpanna med bakplåtspapper och tillaga klart strax under ugnens mitt i 175 grader tills innertemperaturen är 70°. När ca15 minuter återstår, lägg in cocktailtomaterna och rosta dem.
Ta ut köttet och låt vila i 10 minuter innan det skivas upp.
Lägg det skivade köttet på kokta sockerärtor och bönor. Toppa med de rostade tomaterna och rosmarinkvistar.