Potatissallad med primörer

Härlig potatissallad med rostad delikatesspotatis, färska primörer och picklad rödlök.


6 bufféportioner

Du behöver

  • 900 g delikatesspotatis
  • 2 msk olivolja
  • Flingsalt
  • 250 g grön sparris
  • 6 salladslökar
  • 150 g salladsärtor
  • 150 g sojabönor
  • 1 knippe rädisor
  • ½ dl kapris
  • Picklad rödlök
  • 10 små rödlökar, gärna steklök
  • ½ dl ättiksprit, 12 %
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • Dressing
  • ¾ dl olivolja
  • 2 msk fransk senap
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 msk hackad dill

Gör så här

1

Tvätta potatisen, halvera eller kvarta den om det behövs, och lägg i en långpanna med bakplåtspapper.

2

Häll över oljan, strö över flingsalt och vänd om ordentligt. Rosta strax under ugnens mitt i 225 grader i ca 25 minuter eller tills potatisen fått fin färg.

3

Picklad rödlök: Skala löken och dela den i klyftor. Blanda ättiksprit, socker och vatten. Rör tills sockret lösts upp och lägg i löken. Låt dra i minst 30 minuter.

4

Bryt av basen på sparrisen och koka stjälkarna i lättsaltat vatten i ca 3 minuter. Spola av i kallt vatten och dela stjälkarna i 3 delar.

5

Skiva salladslöken. Koka salladsärtorna i ca 1 minut, spola av i kallt vatten. Spola sojabönorna i varmt vatten och låt rinna av. Kvarta eller skiva ­rädisorna.

6

Dressing: Blanda alla ingredienser i en stor skål.

7

Lägg potatis, rädisor, salladslök, salladsärtor, sparris, sojabönor och kapris i skålen med dressing och vänd om försiktigt. Låt gärna potatissalladen dra några timmar före servering.

8

Lägg upp ­salladen på ett rymligt fat och toppa med picklad rödlök.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top