Du behöver
- 1 förp kyld smördeg
- 1 ägg till pensling Fyllning
- 500 g oskalade räkor
- 2 ägg
- 1 dl crème fraiche
- 1 ½ dl riven Västerbottensost
- ½ tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 3 msk finhackad dill
- 1 msk hackad koriander
- Rivet skal av ½ lime Garnering
- Räkor
- 2 msk finhackad dill
- Ärtskott
- Limerasp
Gör så här
Rulla ut smördegsplattan och sporra eller skär ut 12 rutor. Lägg smördegsrutorna i 12 folieformar.
Nagga rutorna med en gaffel. Pensla med uppvispat ägg.
Fyllning: Skala räkorna. Ta undan några till garnering och fördela resten i formarna. Vispa ihop resten av ingredienserna till fyllningen.
Häll fyllningen i formarna och grädda dem i ugnens mitt i 200 grader i 15–20 minuter. Får degen för mycket färg kan du täcka över med ugnsfolie.
Lossa pastejerna ur formarna innan de kallnar.
Garnering: Blanda sparade räkor med dill och fördela på pastejerna vid servering. Garnera med ärtskott och limerasp.