Räkpastejer med örter och lime

Frasiga smördegspastejer är en perfekt bufférätt som gillas av många!


12 stycken

Du behöver

  • 1 förp kyld smördeg
  • 1 ägg till pensling
  • Fyllning
  • 500 g oskalade räkor
  • 2 ägg
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 ½ dl riven Västerbottensost
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 msk finhackad dill
  • 1 msk hackad koriander
  • Rivet skal av ½ lime
  • Garnering
  • Räkor
  • 2 msk finhackad dill
  • Ärtskott
  • Limerasp

Gör så här

1

Rulla ut smördegsplattan och sporra eller skär ut 12 rutor. Lägg smördegsrutorna i 12 folieformar.

2

Nagga rutorna med en gaffel. Pensla med uppvispat ägg.

3

Fyllning: Skala räkorna. Ta undan några till garnering och fördela resten i formarna. Vispa ihop resten av ingredienserna till fyllningen.

4

Häll fyllningen i formarna och grädda dem i ugnens mitt i 200 grader i 15–20 minuter. Får degen för mycket färg kan du täcka över med ugnsfolie.

5

Lossa pastejerna ur formarna innan de kallnar.

6

Garnering: Blanda sparade räkor med dill och fördela på pastejerna vid servering. Garnera med ärtskott och limerasp.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top