Smörig sparris med ägg och bacon

Lyxa till det med en blandning av grön och vit sparris. Ägg, bacon och smörstekta krutonger smakar gott till.


6–8 bufféportioner

Du behöver

  • 500 g grön sparris
  • 250 g vit sparris
  • 3 skivor formbröd
  • Smör till stekning
  • 140 g tärnat bacon
  • 3 ägg
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 msk smör
  • Klippt krasse

Gör så här

1

Bryt av basen på den gröna sparrisen och koka stjälkarna i lättsaltat vatten i 3 minuter.

2

Skala den vita sparrisen och koka i 5–10 minuter, beroende på storlek. Låt rinna av.

3

Smula brödskivorna och stek smulorna ­frasiga i smör.

4

Stek det tärnade baconet och låt rinna av på hushållspapper.

5

Koka äggen tills de är hårdkokta, ca 8 minuter. Skala och hacka äggen.

6

Lägg sparrisen på ett uppläggningsfat. Strö över ägg, bacon, flingsalt och peppar.

7

Bryn smöret i en kastrull tills det doftar nötigt. Häll över det brynta smöret och strö över stekta brödsmulor. Toppa med klippt krasse.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top