Hallontårta med kolagömma

Lättbakad och god hallontårta med kolagömma – lika god som vacker!


8–10 bitar

Du behöver

  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Hallonkräm
  • 250 g frysta hallon
  • 400 g färskost
  • 1 dl florsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • Kolakräm
  • 1 dl dulce de leche
  • 2 dl vispgrädde
  • Garnering
  • Godisägg
  • Färska hallon

Gör så här

1

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och sikta ner det i smeten. Vänd om tills allt är blandat.

2

Smörj en form med löstagbar botten, 24 cm i diameter. Häll i smeten och grädda i ­nedre delen av ugnen i 175 grader i 35 minuter. Låt kakan svalna.

3

Hallonkräm: Koka upp hallonen, passera dem genom en sil och låt svalna. Vispa samman hallonpuré, färskost och florsocker. Tillsätt grädden, lite i taget, under vispning.

4

Kolakräm: Blanda dulce de leche och ­vispad grädde.

5

Dela tårtbottnen i 3 delar. Bred hallon­kräm på den första bottnen. Se till att spara en del av krämen till tårtans topp och kanter. Lägg på den andra bottnen. Bred på kolakrämen och lägg på den sista bottnen.

6

Bred hallonkräm runt om och ovanpå tårtan. Spritsa resten i toppar på tårtan. Använd gärna olika storlekar på tyllen när du spritsar.

7

Garnera tårtan med godisägg och färska hallon.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top