Du behöver
- 4 ägg
- 2 dl strösocker
- 1 ½ dl vetemjöl
- 1 dl potatismjöl
- 2 tsk bakpulver Hallonkräm
- 250 g frysta hallon
- 400 g färskost
- 1 dl florsocker
- 3 dl vispgrädde Kolakräm
- 1 dl dulce de leche
- 2 dl vispgrädde Garnering
- Godisägg
- Färska hallon
Gör så här
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och sikta ner det i smeten. Vänd om tills allt är blandat.
Smörj en form med löstagbar botten, 24 cm i diameter. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 35 minuter. Låt kakan svalna.
Hallonkräm: Koka upp hallonen, passera dem genom en sil och låt svalna. Vispa samman hallonpuré, färskost och florsocker. Tillsätt grädden, lite i taget, under vispning.
Kolakräm: Blanda dulce de leche och vispad grädde.
Dela tårtbottnen i 3 delar. Bred hallonkräm på den första bottnen. Se till att spara en del av krämen till tårtans topp och kanter. Lägg på den andra bottnen. Bred på kolakrämen och lägg på den sista bottnen.
Bred hallonkräm runt om och ovanpå tårtan. Spritsa resten i toppar på tårtan. Använd gärna olika storlekar på tyllen när du spritsar.
Garnera tårtan med godisägg och färska hallon.