Du behöver
-
Lag
- 2 dl vatten
- 4 msk ättikssprit
- 1 msk färskpressad limesaft
- 1 dl socker Sill
- 1 förp 5-minuterssill, 420 g, hela filéer
- 2 små rödlökar
- 1/2 lime
- 20 kryddpepparkorn
- 1 msk fänkålsfrön
- 1 lagerblad
Gör så här
Koka upp vatten, ättikssprit och socker under omrörning. Låt lagen kallna och tillsätt den pressade limesaften.
Skär sillfiléerna i ca 2 cm breda bitar.
Skala och skiva löken. Skär limefrukten i tunna skivor. Krossa pepparkorn och fänkålsfrön. Lägg krossade kryddor och lagerblad i en glasburk. Varva sedan sillfiléer med lök, limeskivor och dillvippor i burken. Häll lagen över sillen. Låt stå övertäckt svalt ett dygn.