Inlagd sill med lime och fänkål

Den inlagda sillen med fänkål och lime får en fräsch och frisk smak.


6 portioner

Du behöver

    Lag
  • 2 dl vatten
  • 4 msk ättikssprit
  • 1 msk färskpressad limesaft
  • 1 dl socker
  • Sill
  • 1 förp 5-minuterssill, 420 g, hela filéer
  • 2 små rödlökar
  • 1/2 lime
  • 20 kryddpepparkorn
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 1 lagerblad

Gör så här

1

Koka upp vatten, ättikssprit och socker under omrörning. Låt lagen kallna och tillsätt den pressade limesaften.

2

Skär sillfiléerna i ca 2 cm breda bitar.

3

Skala och skiva löken. Skär limefrukten i tunna skivor. Krossa pepparkorn och fänkålsfrön. Lägg krossade kryddor och lagerblad i en glasburk. Varva sedan sillfiléer med lök, limeskivor och dillvippor i burken. Häll lagen över sillen. Låt stå övertäckt svalt ett dygn.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top