I Icakuriren nr 16 2025 där detta recept är med har det blivit otydligt i ingredienslistan, det är äppelcidervinäger eller vit balsamvinäger som ska användas. Du kan välja att söta med honung eller råsocker.
Du behöver
- 2 burkar hela matjessillfiléer à 200 g Sås
- 1 msk svensk senap
- 1 tsk fransk senap
- 2 tsk honung eller 2 tsk råsocker
- ½ msk äppelscidervinäger eller vit balsamvinäger
- 1 tsk citronsaft
- 3 msk rapsolja
- 1 dl gräddfil
- 3 msk finklipt gräslök Garnering
- 1 tsk finklippt gräslök
Gör så här
Skär sillfiléerna i ca 2 cm breda bitar.
Blanda ingredienserna till såsen i en bunke. Smaka av.
Vänd ner sillen i såsen och blanda försiktigt. Täck bunken med plastfilm och låt stå svalt över natten. Lägg sillen i en burk och toppa med gräslök.