Senapssill med cider och honung

Äppelcidervinäger och honung i såsen förhöjer senapssillens goda smaker.


6 portioner

I Icakuriren nr 16 2025 där detta recept är med har det blivit otydligt i ingredienslistan, det är äppelcidervinäger eller vit balsamvinäger som ska användas. Du kan välja att söta med honung eller råsocker.

Du behöver

  • 2 burkar hela matjessillfiléer à 200 g
  • Sås
  • 1 msk svensk senap
  • 1 tsk fransk senap
  • 2 tsk honung eller 2 tsk råsocker
  • ½ msk äppelscidervinäger eller vit balsamvinäger
  • 1 tsk citronsaft
  • 3 msk rapsolja
  • 1 dl gräddfil
  • 3 msk finklipt gräslök
  • Garnering
  • 1 tsk finklippt gräslök

Gör så här

1

Skär sillfiléerna i ca 2 cm breda bitar.

2

Blanda ingredienserna till såsen i en bunke. Smaka av.

3

Vänd ner sillen i såsen och blanda försiktigt. Täck bunken med plastfilm och låt stå svalt över natten. Lägg sillen i en burk och toppa med gräslök.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top