Du behöver
- 1 dl olivolja
- 3 dl vatten
- 50 g jäst
- 1 tsk salt
- 4 dl grahamsmjöl
- 5 dl vetemjöl Fyllning
- 400 g blandfärs
- 1 msk olivolja Tomatsås (ca 6 dl)
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- Olivolja till stekning
- 800 g körsbärstomater, färska eller från burk
- 3 msk balsamvinäger
- 2 msk hackad färsk basilika
- 1 tsk socker
- Salt, peppar Topping
- Körsbärstomater
- Pesto
- Peperoni
- Oliver
- Inlagd chili
- Majs
- Paprikapulver
- Rödlök
- Riven mozzarellaost Ugn
- 225°
Gör så här
Blanda vatten och olja, låt stå tills det blir ljummet.
Tillsätt jäst, salt och mjöl. Knåda till en smidig deg.
Täck över och låt jäsa i ca 30 minuter.
Finhacka lök och vitlök, fräs mjuka i olivolja i ca 5 minuter.
Tillsätt tomater, balsamvinäger, basilika, socker, salt och peppar och låt sjuda till en tjock sås.
Mixa eventuellt såsen slät med stavmixer. Smaka av med socker, salt och peppar.
Stek färsen med olja i en het stekpanna. Tillsätt tomatsås. Sjud till en tjock sås i ca 10 minuter.
Dela pizzadegen i 8 bitar på mjölat bakbord. Forma små pizzabottnar med händerna eller använd en kavel.
Bred på köttfärssåsen. Toppa med valfria tillbehör och mozzarella.
Grädda i ugn i 10–15 minuter.