Minipizzor med fullkornsbotten

Små, goda pizzor med olika topping!


8 minipizzor

Du behöver

  • 1 dl olivolja
  • 3 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 5 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 400 g blandfärs
  • 1 msk olivolja
  • Tomatsås (ca 6 dl)
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • Olivolja till stekning
  • 800 g körsbärstomater, färska eller från burk
  • 3 msk balsamvinäger
  • 2 msk hackad färsk basilika
  • 1 tsk socker
  • Salt, peppar
  • Topping
  • Körsbärstomater
  • Pesto
  • Peperoni
  • Oliver
  • Inlagd chili
  • Majs
  • Paprikapulver
  • Rödlök
  • Riven mozzarellaost
  • Ugn
  • 225°

Gör så här

Pizzadeg
1

Blanda vatten och olja, låt stå tills det blir ljummet.

2

Tillsätt jäst, salt och mjöl. Knåda till en smidig deg.

3

Täck över och låt jäsa i ca 30 minuter.

Tomatsås
4

Finhacka lök och vitlök, fräs mjuka i olivolja i ca 5 minuter.

5

Tillsätt tomater, balsamvinäger, basilika, socker, salt och peppar och låt sjuda till en tjock sås.

6

Mixa eventuellt såsen slät med stavmixer. Smaka av med socker, salt och peppar.

Fyllning
7

Stek färsen med olja i en het stekpanna. Tillsätt tomatsås. Sjud till en tjock sås i ca 10 minuter.

8

Dela pizzadegen i 8 bitar på mjölat bakbord. Forma små pizzabottnar med händerna eller använd en kavel.

9

Bred på köttfärssåsen. Toppa med valfria tillbehör och mozzarella.

10

Grädda i ugn i 10–15 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top