Du behöver
- 500 g torsk
- ½ tsk salt
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 röd chilifrukt
- 2 msk olivolja
- 5 dl vatten
- 2 msk hummerfond
- 1 burk passerade tomater, 400 g
- 1 burk konserverade körsbärstomater, 400 g
- 2 dl vispgrädde
- 2 tsk majsstärkelse
- Saft av ½ citron
- 170 g avrunna kräftstjärtar
- 2 msk rivet citronskal
- 1 tsk salt Garnera med
- Dillvippor Servera med
- Crème fraiche
Gör så här
Putsa och salta fisken. Dela den i tärningar. Finhacka lök och vitlök. Kärna ur och strimla chilifrukten.
Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs vitlök, lök och chili blankt utan att det får färg. Koka upp vatten och fond i en kastrull.
Tillsätt passerade tomater, körsbärstomater och fond till grytan med löken. Låt koka i ca 5 minuter.
Blanda grädde, majsstärkelse och citronsaft och vispa ner i soppan. Koka i 2–3 minuter.
Blanda väl avrunna kräftstjärtar med rivet citronskal.
Lägg fisken i soppan och ta av från värmen. Låt stå i 3 minuter. Smaka av med salt.
Toppa soppan med kräftstjärtar. Garnera med dill och servera med crème fraiche.