Fisk- och skaldjurssoppa

Snabblagad och god soppa som trots sina vardagliga ingredienser blir festligt läcker.


4 portioner

Du behöver

  • 500 g torsk
  • ½ tsk salt
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 msk olivolja
  • 5 dl vatten
  • 2 msk hummerfond
  • 1 burk passerade tomater, 400 g
  • 1 burk konserverade körsbärstomater, 400 g
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 tsk majsstärkelse
  • Saft av ½ citron
  • 170 g avrunna kräftstjärtar
  • 2 msk rivet citronskal
  • 1 tsk salt
  • Garnera med
  • Dillvippor
  • Servera med
  • Crème fraiche

Gör så här

1

Putsa och salta fisken. Dela den i tärningar. Finhacka lök och vitlök. Kärna ur och strimla chilifrukten.

2

Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs vitlök, lök och chili blankt utan att det får färg. Koka upp vatten och fond i en kastrull.

3

Tillsätt passerade tomater, körsbärstomater och fond till grytan med löken. Låt koka i ca 5 minuter.

4

Blanda grädde, majsstärkelse och citronsaft och vispa ner i soppan. Koka i 2–3 minuter.

5

Blanda väl avrunna kräftstjärtar med rivet citronskal.

6

Lägg fisken i soppan och ta av från värmen. Låt stå i 3 minuter. Smaka av med salt.

7

Toppa soppan med kräftstjärtar. Garnera med dill och servera med crème fraiche.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top