Krämig laxpanna med tomater

Tomater, grädde, räkor och rosépeppar ger smak åt denna läckra laxpanna.


4 portioner

Du behöver

  • 500 g oskalade räkor
  • 600 g ben- och skinnfri lax
  • 1 ½ msk smör
  • 300 g cocktailtomater
  • 1 dl vatten
  • 2 msk fiskfond
  • 2 dl vispgrädde
  • ½ kruka basilika, grovhackad
  • 1 tsk salt
  • 2 krm rosé- eller svartpeppar
  • Garnera med
  • Basilika
  • Krossad rosépeppar
  • Servera med
  • Pressad potatis

Gör så här

1

Skala räkorna. Dela laxen i ca 3 x 3 cm stora bitar. Smält smöret i en stekpanna och bryn laxen runt om.

2

Dela eventuellt tomaterna. Vänd ner dem i stekpannan tillsammans med vatten, fond och grädde. Låt sjuda i ett par minuter tills laxen känns färdig. Tillsätt basilikan. Smaka av med salt och peppar.

3

Vänd ner hälften av räkorna i stekpannan. Toppa med resterande räkor.

4

Garnera med små basilikablad och krossad rosépeppar. Servera med pressad potatis.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top