Du behöver
- 500 g oskalade räkor
- 600 g ben- och skinnfri lax
- 1 ½ msk smör
- 300 g cocktailtomater
- 1 dl vatten
- 2 msk fiskfond
- 2 dl vispgrädde
- ½ kruka basilika, grovhackad
- 1 tsk salt
- 2 krm rosé- eller svartpeppar Garnera med
- Basilika
- Krossad rosépeppar
- Servera med
- Pressad potatis
Gör så här
Skala räkorna. Dela laxen i ca 3 x 3 cm stora bitar. Smält smöret i en stekpanna och bryn laxen runt om.
Dela eventuellt tomaterna. Vänd ner dem i stekpannan tillsammans med vatten, fond och grädde. Låt sjuda i ett par minuter tills laxen känns färdig. Tillsätt basilikan. Smaka av med salt och peppar.
Vänd ner hälften av räkorna i stekpannan. Toppa med resterande räkor.
Garnera med små basilikablad och krossad rosépeppar. Servera med pressad potatis.