Du behöver
- 900 g delikatesspotatis
- 250 g haricots verts
- 600 g torskrygg
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 msk neutral olja
- 1 msk smör Brynt smör
- 200 g smör Medelhavstopping
- 1 rödlök
- 300 g körsbärstomater
- ½ kruka basilika
- ½ dl mellanstora kapris
- ½ dl olivolja
- 1 krm salt Garnera med
- Kryddgrönt Servera med
- Rostad potatis Ugn
- 225°
Gör så här
Medelhavstopping: Finhacka rödlöken. Dela tomaterna i mindre bitar. Grovhacka basilikan. Blanda med kapris, olivolja och salt.
Halvera eller kvarta potatisen. Lägg i en långpanna och vänd runt med olivolja.
Rosta strax under ugnens mitt i 25–30 minuter eller tills potatisen fått fin färg.
Koka haricots verts i lättsaltat vatten. Spola av i kallt vatten och låt rinna av.
Putsa torsken och dela den i 4 bitar. Salta och peppra runt om. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek fisken runt om på hög värme i 1–2 minuter. Sänk värmen och stek i ca 5 minuter. Lägg på ett lock. Fisken är klar när innertemperaturen är 55–56°.
Brynt smör: Smält smöret i en kastrull på medelvärme tills det doftar nötigt och slutar skumma.
Lägg torsken på en bädd av bönor. Avsluta med medelhavstopping. Garnera med kryddgrönt. Servera med brynt smör och rostad potatis.