Stekt torsk med medelhavstopping

Torskryggen har här toppats med tomat, basilika och kapris. Servera med rostad potatis!


4 portioner

Du behöver

  • 900 g delikatesspotatis
  • 250 g haricots verts
  • 600 g torskrygg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk smör
  • Brynt smör
  • 200 g smör
  • Medelhavstopping
  • 1 rödlök
  • 300 g körsbärstomater
  • ½ kruka basilika
  • ½ dl mellanstora kapris
  • ½ dl olivolja
  • 1 krm salt
  • Garnera med
  • Kryddgrönt
  • Servera med
  • Rostad potatis
  • Ugn
  • 225°

Gör så här

1

Medelhavstopping: Finhacka rödlöken. Dela tomaterna i mindre bitar. Grovhacka basilikan. Blanda med kapris, olivolja och salt.

2

Halvera eller kvarta potatisen. Lägg i en långpanna och vänd runt med olivolja.

3

Rosta strax under ugnens mitt i 25–30 minuter eller tills potatisen fått fin färg.

4

Koka haricots verts i lättsaltat vatten. Spola av i kallt vatten och låt rinna av.

5

Putsa torsken och dela den i 4 bitar. Salta och peppra runt om. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek fisken runt om på hög värme i 1–2 minuter. Sänk värmen och stek i ca 5 minuter. Lägg på ett lock. Fisken är klar när innertemperaturen är 55–56°.

6

Brynt smör: Smält smöret i en kastrull på medelvärme tills det doftar nötigt och slutar skumma.

7

Lägg torsken på en bädd av bönor. Avsluta med medelhavstopping. Garnera med kryddgrönt. Servera med brynt smör och rostad potatis.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top