Calzone med chorizo

Calzone är en riktig favorit hos många. Här med chorizo, spenat och mozzarella.


4 portionspizzor eller en 1 stor pizza

För recept på pizzadeg och tomatsås klicka här!

Du behöver

  • 1 sats färdigjäst pizzadeg (se receptlänk ovan)
  • Fyllning
  • 6 dl tomatsås (se receptlänk ovan)
  • 300 g chorizo eller salami
  • 150 g spenat
  • 300 g mozzarella
  • Ugn
  • 250°

Gör så här

1

Dela degen i 4 bitar. Kavla ut tunna bottnar på mjölat bakbord.

2

Fyllning: Bred ut tomatsåsen på ena halvan av pizzorna och fördela chorizo, spenat och bitar av mozzarella på den andra halvan.

3

Vik den ena halvan över den andra och nyp ihop kanten ordentligt.

4

Grädda i ugn i 10–15 minuter eller tills degen är gyllene och osten har smält.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top