Vit pizza med parmaskinka och rucola

Byt ut tomatsåsen mot crème fraiche eller ricotta och få en vit pizza. Använd topping enligt receptet eller toppa med valfria tillbehör!


4 portionspizzor eller 1 stor pizza

För recept på pizzadeg och tomatsås klicka här!

Du behöver

  • 1 sats färdigjäst pizzadeg (se receptlänk ovan)
  • Fyllning
  • 6 dl crème fraiche
  • Salt, peppar
  • 1–2 tsk torkad oregano
  • 200 g mozzarellaost
  • 100 g körsbärstomater
  • Topping
  • 100 g parmaskinka
  • 50 g rucola eller annan småbladig sallad
  • Rostade pinjenötter
  • Olivolja
  • Ugn
  • 250°

Gör så här

1

Dela degen i 4 bitar. Kavla ut tunna bottnar på mjölat bakbord.

2

Blanda crème fraiche med salt, peppar och ­oregano och bred över bottnarna.

3

Skär mozzarellan i bitar och körsbärstomaterna i halvor.

4

Grädda i ugn i 10–15 minuter eller tills ­degen är gyllene och osten har smält.

5

Toppa med parmaskinka, rucola och pinjenötter. Ringla över lite olivolja.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top