Du behöver

  • 125 g mjukt smör + extra till formen
  • 180 g socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Rivet skal av 1 citron
  • 2 ägg
  • 40 g mandelmjöl
  • 190 g vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 200 g grekisk yoghurt 10%
  • 250 g rabarber
  • 25 g mandelspån
  • Florsocker till att strö över
  • Ugn
  • 175°

Gör så här

1

Smörj en springform (diameter 20 cm) med smör. Rör resten av smöret med socker, vaniljsocker och citronskal. Tillsätt äggen ett i taget och rör i smeten.

2

Blanda i mandelmjöl, vetemjöl och bakpulver, och rör ner yoghurten i smeten. Skär rabarbern i bitar på 2 cm, och vänd ner dem i smeten. Häll smeten i springformen, och strö mandelspån på toppen.

3

Grädda i ca 50 minuter. Låt kakan svalna helt, och strö över florsocker vid servering. Crème fraiche eller vispgrädde passar också bra till.