Du behöver
- 125 g mjukt smör + extra till formen
- 180 g socker
- 1 tsk vaniljsocker
- Rivet skal av 1 citron
- 2 ägg
- 40 g mandelmjöl
- 190 g vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 200 g grekisk yoghurt 10%
- 250 g rabarber
- 25 g mandelspån
- Florsocker till att strö över Ugn
- 175°
Gör så här
Smörj en springform (diameter 20 cm) med smör. Rör resten av smöret med socker, vaniljsocker och citronskal. Tillsätt äggen ett i taget och rör i smeten.
Blanda i mandelmjöl, vetemjöl och bakpulver, och rör ner yoghurten i smeten. Skär rabarbern i bitar på 2 cm, och vänd ner dem i smeten. Häll smeten i springformen, och strö mandelspån på toppen.
Grädda i ca 50 minuter. Låt kakan svalna helt, och strö över florsocker vid servering. Crème fraiche eller vispgrädde passar också bra till.