Linda Nilsson
Namn: Linda Nilsson.
Ålder: 30 år.
Bloggar om: Mat.
Bor: Köpingsvik, Öland.
Familj: Man och två barn, 7 och 9 år gamla.
Gör: Arbetar med familjeföretag inom vården/LSS och driver matbloggen Kryddburken.
Bloggadress: www.kryddburken.wordpress.co
Varför började du blogga? – Jag började blogga för två år sen. Jag jobbade som frilansfotograf, men när vi köpte ett gammalt torp som vi byggde om så hann jag inte med att fota. Men matlagning måste man ju hinna med. Jag försökte kombinera matlagning med foto, och så föddes lilla Kryddburken.
Vad är det roligaste med att blogga? – Att få laga mat, fotografera, hitta nya idéer och piffa till vardagsmat.
Vad är svårast? – Det är egentligen inte svårt alls. Man hör ju om många andra bloggare som får idétorka och tar bloggpaus, men man ska ju blogga för att man tycker att det är kul.
Hur mycket tid lägger du ner på bloggen? – På helgerna är det väldigt sparsamt, då är jag hemma med familjen. I snitt är det väl en halvtimme eller en timme per dag. Under “Bolibompa” är ett bra tillfälle, eller när barnen har lagt sig. Jag skulle aldrig sätta det här i första hand. Bloggen är inget jobb, det är en bisyssla, en hobby.
Hur får du inspiration till blogginläggen? – Mycket genom att planera veckomatsedlar, i veckotidningar, kokböcker, andra matbloggar och på diskussionsforum.
Vad får du för respons på din blogg? – 99,9 procent positiv respons. Alla tycker att det är jättekul att de får idéer till vad de ska äta. Hur många kommentarer jag får beror på vad jag lägger upp för recept. Om jag publicerar recept på godsaker och bakverk brukar det rasa in kommentarer. Vanligtvis får jag ungefär 20 kommentarer per inlägg.
Hur många läsare har du? – Det stiger lite hela tiden. Just nu är det mellan 3 500 och 4 000 per dag.
Hur har ditt liv förändrats sedan du började blogga? –_ Det är många som känner igen mig. Jag har blivit ansiktet Kryddburken, själva namnet har fått uppmärksamhet. Min matlagning är densamma, förutom att det finns en drivkraft att blogga om maten.
Hur får man en bra blogg? – Ta hand om sina bloggläsare. Svara på mejl och kommentarer, kommentera tillbaka. Läs deras bloggar om de har någon. Och blogga med bilder. Visa vem du är, bloggar utan ansikten tycker jag är jättehemskt.
Matbloggar då? – Ta bra bilder. En matblogg med dåliga bilder är inte rolig att besöka. Bra bilder och vettiga recept.
Vilka är de värsta missarna oerfarna bloggare gör? – Man ska blogga kreativt, ha något att komma med. Vanliga dagböcker som uppdateras tio gånger per dag är inte intressant. Försök ha ett budskap med bloggen.
• Klicka här om kom direkt till Kryddburken!
• Klicka här och kom direkt till Icakurirens bloggskola!
Av: Susanna Odraks